România, încotro?

 

Atâtea rahaturi și rahați trăiesc în România… Sunt scârbit, sincer! Mereu când vrei să faci ceva ți se taie craca. Nu poți numai pe pile. Dacă nu cunoști nu ai nicio șansă. Sunt scârbit de secretarele care duc lipsă acută, care sunt mereu frustrate și țipă la tine ca istericele, de asistentele medicale ce se cred doctorițe și au o atitudine bitchy și bossy! Măi ”fetelor” obișnuiți-vă cu ideea că voi sunteți niște amărâte, care n-aveți ce cârăi în fața nimănui, că dacă noi n-am exista, voi ați fi muritoare de foame.

Ce mă mai enervează e că nimeni nu ia atitudine când o ”ceafă-lată”, un infractor, își parchează mașina pe pietonală sau pe piste pentru bicicliști. Ăștia au impresia că dacă au o bemveu deodată cu ei, da tunat, neapărat tunat, îs stăpânii lumii. Mă, nu voi ați găurit macaroana, să știți. Ăștia mai intră în categoria aia care te ”alduiesc” cum zice bunica pe trecerea de pietoni sau ca dobitocul nu oprește.

Azi-dimineață am citit un material în care era înserat și un clip în care, pe o alee din București, un moș trecut de 60 de ani îi dădea la mizerie (la ambele mizerii; gură și cur), unei prostituate la un colț de bloc. La ce să ne mai așteptăm? Mă întreb, cum pe unii îi mai rabdă pământul pe care calcă.

Cică asta e democrație! Așa e democrația? Să ți-o tragi în stradă și nimeni să n-aibă vreo reacție? Să se mai și uite ca dobitocii! Vă zic eu sigur că de cum treci granița nu vezi așa ceva pe stradă. Vrem să evoluăm, vrei să fim văzuți ca și europeni, ca și oameni civilizați! Dar face cineva ceva în sensul ăsta? Așteptăm unii după alții. Nu facem noi primul pas. Vrem să-l facă celălalt.Celălalt așteaptă după altul și tot așa. Ne învârtim într-un ”triunghi dreptunghic” cum ne zăpăcea profa de mate în generală cu geometria ei plană și spațială. Mi-e scârbă,dar nu de țara asta, ci de oamenii care trăiesc în ea. De-ar exista puțintel bun-simț, cred că s-ar schimba ceva. În bine.

Vorba aia, când dispar unele persoane, totul va fi mai bine!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s